08 maart, 2010

Oscar voor El Secreto de sus ojos!

De film 'El secreto de sus ojos' (The secret in their eyes) heeft gisteravond een Oscar gewonnen voor beste film in buitenlandse taal. Maaaaanden geleden zei ik al dat deze film een Oscar waard is. Ik was dan ook enorm blij toen Quentin Tarantino het beeldje aan regisseur Campanella overdroeg.



De film gaat over een gepensioneerde rechercheur die bezig is met het schrijven van een roman over een zaak waar hij in het verleden aan heeft gewerkt. En dat is het enige wat ik ervan wil zeggen. De plot van de film is zo verrassend, ik wil het niet voor jullie verpesten :). Wat wel nog leuk is om te zeggen is dat die zaak waar hij over wilt schrijven afspeelde terwijl de dictatuur er volop aan de gang was. Ga hem zien.

De speech
"I want to thank the Academy for not considering Navi (die verzonnen taal uit Avatar) a foreign language first of all", zo stamelde Campanella. Daarna dankte hij de cast en crew en iedereen die aan de film mee heeft gewerkt, zoals het hoort. En toen klonk opeens het Oscardeuntje, als teken dat hij de speech moest afronden. Dus schreeuwde hij nog snel in het spaans: "en een omhelzing aan onze broeders in Chili!" Dus waar openen alle Chileense kranten vandaag mee? Juist :-).

Trailer El Secreto de sus ojos (MET ENGELSE ONDERTITELING!!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten