03 september, 2009

Wat Diego Maradona doet met Rosario

Rosario is aanstaande zaterdag dé place to be voor heel Zuid-Amerika. Het is in mijn oh-zo-geliefde stad waar voetbalsterren als Kaká, Ronaldinho, Adriano, Messi, Tévez en Maradona tegen elkaar zullen strijden. Argentinië - Brazilië belooft voor veel sensatie in Rosario, en ik vertel jullie waarom.

Voetbal is meer dan een nationale sport hier. Er zijn weinig Argentijnen die zelf nooit een balletje trappen of nooit naar een voetbalwedstrijd gaan. Er zijn helemaal weinig Argentijnen die niet fan zijn van een club. Rosario telt twee grote voetbalclubs: Newell's Old Boys en Rosario Central. De twee clubs kunnen elkaar niet uitstaan, laat staan de supporters.

Rivalen
Mister Maradona himself heeft het stadion van Rosario Central uitgekozen om de wedstrijd tegen Brazilië in te spelen. 1-0 voor Central dus. Maar toen liet Maradona weten dat Schiavi gaat spelen voor Argentijnse selectie. Wie? Schiavi, de ster van Newells. Een trouwe en stabiele verdediger, maar kan hij een Ronaldinho dekken? In ieder geval 1-1. Want Schiavi is niet de enige Leproso* die voor Argentinië uitkomt. Messi leerde in Newell's voetballen, Maradona speelde er, net als Maxi Rodríguez en Heinze.

Waarom Rosario?
Maar waarom koos Maradona voor het stadion van Central? Het stadion van Boca of River is veel groter en mooier. Het gerucht gaat dat Maradona de Brazilianen wil imponeren. Niet zozeer door zichzelf in te zetten, niet zozeer door mooi voetbal te laten zien. Nee, hij wil de supporters gebruiken. Die zijn hier namelijk nogal fanatiek. En omdat het stadion zo klein is, zitten ze dichter op de spelers en moeten ze zo dus met hun liederen en gespring indruk op de Brazilianen maken.

*Leproso, zo worden de supporters van Newell´s Old Boys genoemd.



Op de bank waar Maradona straks zit te peinzen, zat Sancho ooit al eens te peinzen...


In het doel waarin -let op mijn woorden- Messi gaat scoren zaterdag, scoorde ik ooit al eens ;-)

4 opmerkingen:

  1. Als iedereen daar wil zijn zal de kaartverkoop wel een gekkenhuis zijn. Hopelijk hebben jullie kaartjes en lezen we binnenkort een sappig verslag van je!
    Stef

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hey willemijn,

    cool om te lezen hoe het met je gaat daar.
    weet je hoe laat ze spelen?

    groetjes,

    mark

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hej wil
    leuk datje dit allemaal schrijft over Argentinie!
    veel plezier met voetbal kijken;)
    en ik spreek je snel weer!!

    Kus jo

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wil!!! Wat een prachtig stukje weer...hoeveel is het geworden? Vertel!!!
    xxx Ant

    BeantwoordenVerwijderen