16 januari, 2010

Een avondje uit in Rosario

Argentinië heeft heel veel negatieve kanten, maar als het over het uitgaan gaat, wint het ruimschoots van Nederland. Ik leg het uit.

Exotisch
Rosario heeft twee grote uitgaanscentra. De ene is in het centrum van de stad. Daar zijn een groot aantal barren en discotheken te vinden. De andere is in de Florida, het noordelijke gedeelte van de stad, langs de rivier. Aan het strandje van de rivier staan tientallen discotheken met enorme patios (buitengedeeltes). Door het strand lijkt het allemaal heel exotisch, buiten (op het strand) dansen op Latijns-Amerikaanse muziek.

Dansen
Want dat hoor je hier tijdens het uitgaan. Cumbia en Reggaeton. Als meisje-zijnde ga je eerst wat drinken met je vrienden en dan komt er vanzelf een jongen naar je toe die je ten dans vraagt. Alle jongens hier zijn goede dansers. Wat maar goed ook is, want hij moet je kunnen leiden. Het enige wat je hier eigenlijk als meisje moet kunnen, is het ritme volgen en af en toe een sensuele beweging maken ;-).

Drinken
In Argentinië drinkt men ook bier. Het liefste Stella Artois, dat is wellicht ietsje duurder dan het Argentijnse merk Quilmes, maar als je goed voor de dag wilt komen drink je het Belgische bier. Ook Heineken heeft hier een bepaald aanzien. Bier krijg je hier alleen in literflessen. Je koopt dan zo'n fles en deelt die met je vrienden. Naast bier kan je ook Fernet bestellen. Dat is een soort van anijslikeur dat je dan met cola moet mengen. In de discotheken kan je ook een emmer bestellen die is volgegooid met allerlei dranken. Een megacoctail is dat dan, vol met rietjes. Zo kan je ook dit met je vrienden delen.

Af en toe ben ik de cumbiamuziek meer dan zat en snacht ik naar wat electronische of hiphopmuziek zoals we dat in Nederland gewend zijn. Maar dan komt er weer iemand aan met een literfles bier en ben ik mijn uitgaansheimwee weer vergeten!

3 opmerkingen:

  1. Lieve Wil,
    en zijn er ook ouderen op deze dansavonden? of gaan die ergens anders uit?
    Worden er ook pillen gebruikt in deze gelegenheden? Leuk geschreven.
    liefs
    Mama

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat klinkt zeker wel anders (en leuker/beter) dan laatst in de underground.. ;)
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hahaha, lekker bezig Wil!!!
    xxx Ann

    BeantwoordenVerwijderen