14 oktober, 2009

Nu of nooit

Vanavond weten we of Argentinië naar het WK mag of niet!! Uit in Uruguay en spelende zoals het team de afgelopen wedstrijden heeft gespeeld, belooft het een vreselijke wedstrijd te worden. Zo eentje die slecht voor je hart is.

Tegen Perú begon Argentinië goed. En tot de 89ste minuut stonden 'we' met 1-0 voor. Maar, je zag hem al aankomen, in de 89ste minuut maakt Perú de gelijkmaker. Het was Palermo die Argeninië in de 92ste minuut van een enorme afgang redde door zijn voet op het juiste moment op de juiste plaats te zetten en de 2-1 maakte. Feest.

Maar, Uruguay is een beter team. Bovendien willen zij ook naar het WK en spelen ze thuis! Argentinië staat momenteel vierde. Uruguay vijfde en Ecuador zesde. Alledrie met 1 puntje verschil. Dus met winst is Argentinie zeker door. Met gelijkspel wordt het kijken wat Ecuador doet. En met verlies...

Nummer vijf van de poul speelt nog een wedstrijd met de afvaller van Centraal- en Noord-Amerika. Dus die heeft in principe nog een kans.

----------------------------------------------------------------------------
UPDATE
----------------------------------------------------------------------------
Argentinië heeft met 1-0 van Uruguay gewonnen. Het team van Maradona gaat dus naar Zuid-Afrika. Uruguay, de nummer vijf (aangezien Ecuador van Chili heeft verloren), speelt nog tegen Costa Rica. De winnaar van die wedstrijd mag ook naar het WK.

Na de wedstrijd ontstond er nog een rel. De Argentijnse media hebben de afgelopen weken veel gezeurd over Maradona als coach en het de voetballers' kwaliteiten. De voetballers zongen na afloop van de wedstrijd een lied waarvan de boodschap was: Wie het laatst lacht, lacht het best. Met als gevolg rellen. Er moest op een gegeven moment zelfs politie tussen de voetballers en de journalisten komen. Maar verder alles oké. Argentinië gaat naar Zuid-Afrika. Dus wereld: be prepared...

4 opmerkingen:

  1. Haai Wil,
    Wauw je praat wel met heel veel passie over voetbal! Ik duim voor Argentina!
    Kus!
    Jules

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Willie! wat een geestige stukjes en wat een opluchting dat 'jullie' ook naar Z-A gaan!!! Ben benieuwd...
    xxx Ann

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi lieve willemijn!!
    na jaren kijk ik weer eens in mijn hotmail inbox, en wat zie ik?? je bent met de noorderzon vertrokken naar Argentinie.. wat een beetje hotmail al niet kan doen!
    Ben je nu nog steeds in Argentinie en blijf je daar voor altijd bij je grote liefde of gaat het je leven in Nederland ook nog gewoon door? Ben super benieuwd!! Kus, Annemarieke (je weet toch nog wel wie dat is he? het is wel lang geleden..)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wil, het is echt de hoogste tijd voor weer een leuk verhaal!!!
    x Ann

    BeantwoordenVerwijderen